16 Temmuz 2015 Perşembe

Tatil Hazırlığı Yapamamak :))


    30 yaşıma geldim ama huyumda zerre değişiklik yok.Her tatilimde aynı manzara:)Çevremdeki arkadaşlarıma baktığımda,günler öncesinden hazırlanan valizler,unutulmaması gerekenler başlıklı upuzuuunnn notlar,heyecanlar,sevinçler,planlar:))
    Planlar dedim aklıma geldi,yine kendime karşı ürpertici duygular hissediyorum:)Benim hiç tatil planım,düzenli hazırlanan valizlerim olmadı.Şimdi de tek planımız,bu gece yola çıkıyor, Çeşme'ye otele gidiyor olmamız.Oradan çıktıktan sonra bir tatil daha yapacağız kısa süreli ama Bodrum mu,Marmaris mi? Karar veremedik.Muhtemelen Çeşme'den çıkınca kafamız nereye eserse oraya karar vereceğiz..Eşimde bu halimi benimsemiş sanırım..Bana ayak uydurup bakarız yaa haklısın diyor :D Kendimi bildim bileli yola çıkmama bir saat kala hazırlanmaya başladım:)Eveettt üç çocuğuma rağmen bu huyum hiç değişmedi.Belki de böyle devam etmemin tek sebebi,bu güne kadar her tatilimde son bir saat kala hazırlanmama rağmen hiç bir eksiğimin çıkmaması:)İlaçlardan tutun da,tırnak makasıma kadar,eşimin traş losyonuna,kızlarımın havuz bonelerinden,yedek ayakkabı bağcıklarına kadar herşey yanımda olur:)Tatile çıkacağımız gün genelde her günün aksine iyice tembelleşirim:)Yolculuk vaktimiz yaklaştığında eşim offlamalarıma,söylenmelerime,çığlıklarıma uyanır:))Nedense yüzünde güller açar ve benim aksime çok sakindir.Sesim daha fazla yükselirse yanma gelip sert bir bakış atar ve ben o arkasını dönene kadar süt dökmüş kediye dönerim:))Gözlerini benden çektiği anda yine başlarım zırlamaya:))Hani iyi günde ve kötü gündeydi,bu mu verdiğin söz..Kafama poşet geçirmişler gibi hissediyorum farkında değil misin,şu anda ölebilirim gibi sömürülere başlarım:))Bazen bana kıyamaz etraftan şarj aletlerini toplar,yatakları düzenler,yerlerdeki dağınıklıkları toplar.Onun hazırlanması tamamlandığında kızlarımızı da alıp ayakkabılarını sakince giyer.Havası 1500 tabii.. Ve yine aynı manzara ile karşılaşır eşim:) O aşağıya arabayı çalıştırmaya giderken ben arkasından feryat figan,bu valizleri ben mi taşıyacağımm diye ağlamaklı olurum..O ise afallamış durumda bana bakarken ''ortada hazırlanmış valiz yok hepsi yarım ve ağzı açık '' dediğinde iyice paniklerim.O anda anlarım,vaktim daralmıştır eşim benzin alıp gelene kadar zamanım var..Komşularım sesimden anlar genelde'' Dilek yine yetiştiremedi:))''Arar dalga geçerler zaman zaman,yardım ister misin,koca gün yan gelip yattın,dedik sana diye ..Her zaman ki gibi eşim gelene kadar o valizler eksiksiz tamamlanır ama komşularımın uykuları mutlaka bölünür:))Her zaman sabaha karşı çıkarız yola,o sessizlikte apartmanda sadece benim paniksel çığlıklarım olur...Uykuları bölünen komşularım mutlaka arkamdan su dökerler,bende her zaman ki gibi paniğimi atıp yüzümde valizleri yetiştirmenin zaferi ile eşime nispet yaparım:))Demem o ki benim hiç bir tatilde planlı,sakin ve huzurlu hazırlığım olmadı..Neyse kalkıp çamaşırlarımı asayım nasılsa geceye kadar kurur :D

8 yorum:

  1. Tatil hazırlığına günler öncesinden başlamak benim için de çok sıkıcı bir durum. Vakitlice hazırlanırım. Ama geç de kalmam. Kısa sürede ayarlamaya çalışırım her şeyi...Her şeyi düşünürüm. Ama mutlaka birşeyler eksik kalır..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de nedense hiç eksiğim kalmaz:)) şaşırtıcı ama gerçek:))

      Sil
  2. O heyecanda ayrı bi keyif ama rahatlığına hayran kaldım bende haftalar öncesinden hazırlık yapanlardanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir kaç saat içinde yola çıkacağız kuzularım anne hadii diye tepemdeler:)kombinler yapılmış neyi neyle giyeceklerini kararlaştırmışlar:)sanırım bu sefer erken hazırlanıcam:)

      Sil
  3. Tadını çıkar her şeyin,
    iyi tatiller :)

    YanıtlaSil
  4. ha haaaa çok tatlııııı iyi yolculuklar. tatilden de yazın amaaa. kızları da öpün benim için. çeşmeden yazın yaaa. ben izmirliyim kiiiii :) iyi tatiller plansız hanım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler öperim kızlarımı :) anca dönüşte yazarım canım malum tatilde mobilim :)

      Sil